[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

En medelålders man i Orsa  

började med  researrangemangen, Numer är det BIG Travel som är teknisk arrangör vilket gör att vi har ett ännu bättre skydd mot eventuella motgångar här i rese-livet. Den medelålders mannen följer dock med som reseledare även i fortsättningen. 

 

Reseinfo

Det vimlar av erbjudanden om extra reseförsäkringar i branschen. Har ni en bra hemförsäkring behöver ni ingen.  MEN. Tänk på att ta med ditt blå kort från Försäkringskassan. Det underlättar mycket om du skulle bli sjuk när vi är i England. 

Vi åker från Arlanda.
Alla resor utgår från Arlanda. Dit tar var och en sig själv, även om vi brukar försöka fixa samåkning så långt vi kan. Resan till Arlanda ingår inte i priset

Åker vi till London med Norwegian landar vi på Gatwick, åker vi med SAS på Heathrow. På Liverpoolresorna åker vi till Manchester och tar buss eller tåg till Liverpool

Här bor vi:

Man bor inte lyxigt när man åker med mig. Men man bor annorlunda. Anledningen är till stor del att jag i mitt yrkesliv bott på så många hotell som varit sobra men opersonliga. Jag har dött hotelldöden tillräckligt många gånger. Jag vill bli glad när jag kommer till ett hotell. Inte uttråkad.

I London

 

bor vi företrädesvis på The Pavillion Hotel på Sussex Gardens. Ett townhouse hotell med 30 ganska små rum där det ena inte liknar det andra! Alla är hyperdesignade men på ett högst excentriskt sätt. Ägaren Danny är f d fotomodell och hans Lamborghini står ofta parkerad utanför. Hotellet lever inte riktigt upp till den standarden, men är helt ok. Och jag lovar. Ni blir förbluffade. 

I Liverpool

bor vi på Epstein Guest House, på 27 Anfield Road, en adress får hjärtat att slå lite snabbare på fotbollsälskare. Det lilla hotellet - eller snarare pensionatet - ligger ett stenkast från Liverpools hemmaarena och så där 6-700 meter från Evertons hemmaarena Godison Park, vid Stanley Park där den första officiella tävlingsfotbollsmatchen i England spelades. 

Rummen är stora - det går in ungefär två Londonrum i varje - och försedda med IKEA-sängar. Ägaren är en excentrisk irländare vid namn Patrick, som nyligen renoverat större delen av Brian Epsteins farfars gamla hus.

SÅ ANMÄLER DU DIG:

Ta kontakt med mig på telefon eller e-post. 

En despositionsavgift (mellan 1500-2000:- beroende på resa) inbetalar i förskott för att vi ska kunna säkra billigaste möjliga flygbiljetter. Resten betalas 30 dagar innan avfärd. 

Vid avbokning innan 30 dagar får ni tillbaka depositionsavgiften minus 400:- i ombokningsavgift hos flygbolagen.

Vid avbokning senare än 24 tim innan avgång måste ni tyvärr bråka med era försäkringsbolag (fast jag hjälper er gärna med det ni behöver även då.) I den mån någon annan kan ta er plats eller era betalda evenemang får ni tillbaka de pengarna.  

Det här ingår:

I resorna ingår flyg, transfer. hotell m frukost, angivna entréer och guidningar, i förekommande fall tåg London - Liverpool t o r. 

Begränsningar i gruppen

Max grupp 14 personer. Vid färre än 6 deltagare måste vi tyvärr ställa in.  

Skräddarsy

Jag kan också skräddarsy andra gruppresor åt er - om jag tycker dom är roliga. I´m only in it for the fun ...

Praktiskt

Ta med bra skor! Vi går mycket, speciellt i London

Glöm inte adapter.

Pund gäller. I London kan man oftast betala med Euro också.

Glöm inte passet. Schengen är nog bra, men har inte fått fullt genomslag...

Åker vi i grupp är det lika billigt att åka Taxi som tunnelbana i London.

Shopping är mycket billigare i Liverpool än i London. Gäller även priset på en pint på puben.

Förbered er mentalt på att det är vänstertrafik i Storbrittanien! Speciellt när ni går över gatan. 

Engelsk öl är oftast relativt alkoholsvag, runt mellanölstyrka. Man är ute efter smak, inte procent här. Allt alkoholintag sker på eget ansvar. Det vore ju dumt om ni missade nåt...

Maten är bättre än sitt rykte. Prova gärna engelsk husmanskost på puben! Annars finns förstås hela världens kök inom räckhåll, både i London och Liverpool. 

 

Här hittar du mig:
EN MEDELÅLDERS MAN I ORSA
Gyltbacksvägen 10
794 90 Orsa

tel 073-7212020