[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Beatlesresorna:

 

I Beatles fotspår till London och Liverpool

Utanför Johns - och Pauls - och Ringos - och Jimi Hendrix hem på Montague square. En plats som vibrerar av pophistoria!

 

 

 
8-12 mars, 
1-5 november 

 

Vi flyger till London på morgonen och tar en pubrunda och laddar för den stora Beatlesvandringen dagen efter. Varför inte med en pub-middag på klassiska Ye old Cheshire Cheese. 

 

Dagen därpå blir det en heldagsvandring som tar oss från Abbey Road till Carnaby Street med många stopp vid historiska adresser på vägen (Det blir lite Bowie och Hendrix på köpet. Vi är ju i London.)  Kvällen fri för egna aktiviteter. 

 

Dan därpå tar vi tåget till Liverpool och checkar in på Epstein Guest House där Brian Epsteins farfar bodde och där lille Brian hade sitt lekrum i rum nr 3.  

 

På kvällen tar vi en pint at the Phil, en pub med Beatleskoppling, och en bit mat innan vi vandrar hemåt, förbi Mathew street och the Cavern.  

 

Söndagen är höjdpunkten.Vi blir hämtade av The Fab Four Taxi Tours fantastiska förare, tillika guider. Vi får en djup och omtumlande inblick i den fantastiska fyrans första år. Höjdpunkten besöket på The Casbah Coffee Club, klubben som startades av Pete Best´s mamma Moe. Vi guidades av någon av Pete Bests bröder. 

 

På kvällen pustar vi ut med en pint på The Grapes (där Beatles hängde mellan seten på The Cavern) eller nån annan trevlig pub. 

 

På måndagen är det hemresa. Vi flyger från Manchester eller tar tåget till London och flyger därifrån. Vissa datum har vi tid till lite sista-minuten-shopping i Liverpool. 

 

Ca:pris 10 000:- 

 

 

 

Totally Liverpool

 The Ferry cross the Mersey

 

4-9 april 
5-10 sept 

Det här är resan för er som vill ha en ännu nördigare upplevelse, helt tillägnad Liverpool 

Epstein House, The Phil, Casbah Coffee Club och Fab Four Taxi Tour gäller även den här gången (som på I Beatles fotspårresan).  Men på den här resan åker vi på en specialdesignad Fab Four-tur, framtagen enbart för oss!  

Dessutom åker vi på en historisk Liverpooltur på tre timmar! Liverpool har en fantastisk historia som omfattar slavhandel, inbördeskrig (både det engelska och det amerikanska!) fattigdom och rikedom och en massa annat! 

På den här resan finns också en dag att disponera efter eget välbefinnande. 

Hemfärd från Manchester måndag. (Med reservation. Vissa resor kan det bli tåg till London och flyg därifrån.) 

Ca pris 10 000:- 

 

Best Fest och Best of Beatleweek

 

Scenen där John, Paul och George tillsammans med Pete Best och Chas Newby för första gången spelade som the Beatles i Liverpool!

Prel 23-28 aug. (Exakt datum meddelas när Beatleweek-programmet är spikat.) 

Sista helgen i augusti anordnas International Beatleweek i Liverpool. Vi får chansen att träffa flera personligheter som funnits i bandets närhet och kan lyssna på en massa Beatlesmusik. Vi plockar godbitarna ur programmet och satsar framförallt på en unik fest bokstavligt talat hemma hos Pete Best på Casbah Coffee Club, nr 8 Haymans Green. Övriga band detta år är (just nu) Liverpool Express med Billy Kinsley från Merseybeats, The Undertakers, Karl Terry & The Cruisers, The Connection (with Roag Best & The Dissy Miss Lizzys.! OBS. begränsat antal platser! 

Ca pris 10 000:- 

 

 

På begäran resor:

Morden i Midsomer mm

Dag 1 Flyg till London. Kvällen Jack the ripper walk. Middag på the Blind Beggar, där Kray Twins mördade George Cornell.
Övernattning Pavilion hotel
Dag 2 Besök Sherlock Holmes museum 221B Baker street. 
Tåg till Oxford
Dag 3 Morse walk. En 2 tim tur i Morse och Lewis fotspår med massor av pubar.
Dag 4 Midsomer tour Ca 8 tim busstur i Oxfordshire, där Morden i Midsomar spelades in.
Dag 5 Tar vi tåget till London och sen åker vi hem.

Ca pris 10 000:-

 

Klassiska pubar 

Torsdag till måndag

 

Zaidia Naiff, publican på Ye Cracke

Torsdag till måndag 

Londons historia står att läsa i pubarnas väggar. Den mest engelska av företeelser har problem idag, men än kan man upplevs historiens vingslag. 

Vi besöker pubar som Ye olde Mitre (byggd 1546 och utökad till nuvarande omfattning 1782), Ye olde cheshire cheese, renoverad 1676 eftersom den brann ner i den stora branden 1666, och The George Inn, ett annat av Charles Dickens vattenhål med anor från 1600-talet (och den enda kvarvarande skjutsstationen i London) Det kan också bli en pint på The Fountains Abbey på Praed Street, inte långt från vårt hotell. Mitt emot puben ligger St Marys Hospital. Det var där, i ett arbetsrum med fönstret mot gatan, som Alexander Fleming glömde en bakterieodling när han åkte på semester. När han kom tillbaka hade svampsporer dödat bakterierna. Penicillinet hade upptäckts av en slump! Och The Fountains Abbey hävdar med bestämdhet att svampsporerna letat sig över gatan från deras pub. 

På fredagen besöker vi Fullers bryggerier i Chiswick, Londons kanske bästa bryggeri där vi får provsmaka några av deras finaste ales. 

På begäran kan vi göra en lika dan resa bara till Liverpool! Då besöker vi The Phil  som John Lennon hävdade var det han saknade mest med att inte längre kunna gå på gatorna som en vanlig man och Ye Cracke där samme John utvecklade the noble art of alesurfing och blev ihop med sin Cynthia. Eller varför inte The Poste House där Hitler sägs ha sänkt en pint eller två. Lord Nelsons favoritpub Thomas Rigbys (om han nu varit i Liverpool. Han köpte i alla fall gin därifrån) Ye hole in the wall, Liverpools äldsta där det spökar, hemmapuben The Arkles, The Sandon där Liverpool FC bildades --- ja ni förstår... 

Det bästa med ölen i England är att den är alkhoholsvag. Det här är alltså inte en resa för dig som är ute efter yrsel.  Då kan ni gå på hemmakrogen och handla stor stark. Det här är en resa för dig som gillar smaker och historia. Och människor!  

Ca pris 8500:- (+ öl) 

 

London crime

 

Elisabeth Stride - Jack the Rippers svenska offer. Vi går på samma gator som hon och the Ripper.

Torsdag - måndag

Vi väntar in lite ruggigt höstväder och mörka kvällar för att komma i riktig stämning för vår Crime-tour till London. 

Vi grottar runt i Londons undre världs historia - både i fiktion och verklighet. 

Vi hälsar på hemma hos Sherlock Holmes på 221B Baker Street (trots att adressen faktiskt inte fanns när Conan Doyle skrev om världens mest kända detektiv. Baker Street var kortare då)

Vi besöker The Carpenters Head, puben de ökända Kray Twins skänkte till sin mor i julklapp - liksom The Blind Beggar där Ronnie Kray kallblodigt sköt sin rival George Cornell. (Att också William Booth höll sitt första Frälsningsarmé-möte utanför puben är en annan historia.)

Och - när mörkret faller på - vandrar vi på East ends gator där en gång Jack The Ripper satte hela London i skräck. (För den extra intresserade kan vi i mån av tid ordna ett besök till Elisabeth Strides grav - Jack The Rippers svenska offer.)

Vi äter förstås middag på Arthur Conan Doyles (och många flera) stampub Ye olde cheshire cheese.

 

Ca pris 9 500:-

 

 

Skräddarsy din Englandsresa 

Jag kan hjälpa dig att sy ihop din egen resa, för dig själv, eller för en grupp. Hör av dig så får vi diskutera!