[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Beatlesresorna:

 

I Beatles fotspår till London och Liverpool

Utanför Johns - och Pauls - och Ringos - och Jimi Hendrix hem på Montague square. En plats som vibrerar av pophistoria!

 
13-18 mars
31 juli - 5 augusti
18 -23 september
13-18 november

 

Vi flyger till London på morgonen och tar en pubrunda och laddar för den stora Beatlesvandringen dagen efter. Varför inte med en pub-middag på klassiska Ye old Cheshire Cheese. 

 

Dagen därpå blir det en heldagsvandring som tar oss från Abbey Road till Carnaby Street med många stopp vid historiska adresser på vägen (Det blir lite Bowie och Hendrix på köpet. Vi är ju i London.)  Kvällen fri för egna aktiviteter. 

 

Dan därpå tar vi tåget till Liverpool och checkar in på Epstein Guest House där Brian Epsteins farfar bodde och där lille Brian hade sitt lekrum i rum nr 3.   (Och mitt emellan Anfield road och Godison Park för den fotbollsnördige.)

 

På kvällen tar vi en pint at the Phil, en pub med Beatleskoppling, och en bit mat innan vi vandrar hemåt, förbi Mathew street och the Cavern.  

 

Lördag är det friåkning i Liverpool! Shoppa loss den som vill. Bäckman vet vilken pub han ska vänta på ;)  Det är mycket billigare än i London. Det finns tid till att besöka något av Liverpools fantastiska museer. Varför inte Beatles Story eller Magical History Museum, två utmärkta museer som kompletterar varandra. Här finns också British Music Experience som berättar om hela engelska musikundret (och där man kan se Boy George som hologram.)  För den konstintresserade finns Tete Modern, vi hittar the Maritime museum med en Titanic avdelning och en skrämmande slaveriutställning, Liverpool museum, inte mindre än TVÅ katedraler och ett otal andra sevärdheter. Jag tipsar gärna!

 

Söndagen är höjdpunkten.Vi blir hämtade av The Fab Four Taxi Tours fantastiska förare, tillika guider. Vi får en djup och omtumlande inblick i den fantastiska fyrans första år. Höjdpunkten besöket på The Casbah Coffee Club, klubben som startades av Pete Best´s mamma Moe. Vi guidades av någon av Pete Bests bröder. Vi avslutar med en gemensam middag på Piccolino - stans bästa italienare

 

På kvällen pustar vi ut med en pint på The Grapes (där Beatles hängde mellan seten på The Cavern) eller nån annan trevlig pub. 

 

På måndagen är det hemresa. Vi flyger från Manchester eller tar tåget till London och flyger därifrån. Vissa datum har vi tid till lite sista-minuten-shopping i Liverpool. 

 

Ca:pris 11 000:- (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

  

Totally Liverpool

 The Ferry cross the Mersey

 

4-8 april
9-13 maj
25-30 sept
23-28 okt

Det här är resan för er som vill ha en ännu nördigare upplevelse, helt tillägnad Liverpool 

Epstein House, The Phil, Casbah Coffee Club och Fab Four Taxi Tour gäller även den här gången (som på I Beatles fotspårresan).  Men på den här resan åker vi på en specialdesignad Fab Four-tur, framtagen enbart för oss!  

Dessutom åker vi på en historisk Liverpooltur på tre timmar! Liverpool har en fantastisk historia som omfattar slavhandel, inbördeskrig (både det engelska och det amerikanska!) fattigdom och rikedom och en massa annat! 

På den här resan finns också en dag att disponera efter eget välbefinnande. 

Hemfärd från Manchester måndag. (Med reservation. Vissa resor kan det bli tåg till London och flyg därifrån.) 

Ca pris 10 500:- (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

 

Best Fest och Best of Beatleweek

 

Scenen där John, Paul och George tillsammans med Pete Best och Chas Newby för första gången spelade som the Beatles i Liverpool!

21-26 augusti 

 

Resan sammanfaller med  International Beatleweek i Liverpool. Vi får chansen att träffa flera personligheter som funnits i bandets närhet och kan lyssna på en massa Beatlesmusik. Vi plockar godbitarna ur programmet men satsar framförallt på en unik fest bokstavligt talat hemma hos Pete Best på Casbah Coffee Club, nr 8 Haymans Green. Övriga band detta år är: The Beryl Marsden Band, en gång the Queen of Merseybeat och en mycket bra sångerska!, Karl Terry & The Cruisers, Liverpools rockkung från 50-talet, still going strong, The Connection, Roag Bests tribute band - det enda som har en direkt koppling till Beatles samt tributebanden The Threetles och the Dolomites. Svettigt, svängigt och osannolikt!

OBS. Endast nio platser! (Den tionde vill jag ha själv!)

Ca pris 10 500:- (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

 

 

På begäran resor:

Morden i Midsomer mm

Dag 1 Flyg till London. Kvällen Jack the ripper walk. Middag på the Blind Beggar, där Kray Twins mördade George Cornell.
Övernattning Pavilion hotel
Dag 2 Besök Sherlock Holmes museum 221B Baker street. 
Tåg till Oxford
Dag 3 Morse walk. En 2 tim tur i Morse och Lewis fotspår med massor av pubar.
Dag 4 Midsomer tour Ca 8 tim busstur i Oxfordshire, där Morden i Midsomar spelades in.
Dag 5 Tar vi tåget till London och sen åker vi hem.

Ca pris 10 000:- (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

 

Klassiska pubar 

Pubresa London

Torsdag till måndag 

Londons historia står att läsa i pubarnas väggar. Den mest engelska av företeelser har problem idag, men än kan man upplevs historiens vingslag. 

Vi besöker pubar som Ye olde Mitre (byggd 1546 och utökad till nuvarande omfattning 1782), Ye olde cheshire cheese, renoverad 1676 eftersom den brann ner i den stora branden 1666, och The George Inn, ett annat av Charles Dickens vattenhål med anor från 1600-talet (och den enda kvarvarande skjutsstationen i London) Det kan också bli en pint på The Fountains Abbey på Praed Street, inte långt från vårt hotell. Mitt emot puben ligger St Marys Hospital. Det var där, i ett arbetsrum med fönstret mot gatan, som Alexander Fleming glömde en bakterieodling när han åkte på semester. När han kom tillbaka hade svampsporer dödat bakterierna. Penicillinet hade upptäckts av en slump! Och The Fountains Abbey hävdar med bestämdhet att svampsporerna letat sig över gatan från deras pub. 

På fredagen besöker vi Fullers bryggerier i Chiswick, Londons kanske bästa bryggeri där vi får provsmaka några av deras finaste ales. 

Vi kör om ni är minst fem i gruppen!

 

Zaida Naiff, publican på Ye Cracke och förtjust i Zoegas kaffe.

Pubresa Liverpool

På begäran kan vi göra en likadan resa bara till Liverpool! Då besöker vi The Phil  som John Lennon hävdade var det han saknade mest med att inte längre kunna gå på gatorna som en vanlig man och Ye Cracke där samme John utvecklade the noble art of alesurfing och blev ihop med sin Cynthia. Eller varför inte The Poste House där Hitler sägs ha sänkt en pint eller två. Lord Nelsons favoritpub Thomas Rigbys (om han nu varit i Liverpool. Han köpte i alla fall gin därifrån) Ye hole in the wall, Liverpools äldsta där det spökar, hemmapuben The Arkles, The Sandon där Liverpool FC bildades --- ja ni förstår... 

Det bästa med ölen i England är att den är alkhoholsvag. Det här är alltså inte en resa för dig som är ute efter yrsel.  Då kan ni gå på hemmakrogen och handla stor stark. Det här är en resa för dig som gillar smaker och historia. Och människor!   Vi kör om ni är minst fem i gruppen!

Ca pris 8500:- (+ öl) (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

 

London crime

 

Elisabeth Stride - Jack the Rippers svenska offer. Vi går på samma gator som hon och the Ripper.

Torsdag - måndag

Vi väntar in lite ruggigt höstväder och mörka kvällar för att komma i riktig stämning för vår Crime-tour till London. 

Vi grottar runt i Londons undre världs historia - både i fiktion och verklighet. 

Vi hälsar på hemma hos Sherlock Holmes på 221B Baker Street (trots att adressen faktiskt inte fanns när Conan Doyle skrev om världens mest kända detektiv. Baker Street var kortare då)

Vi besöker The Carpenters Head, puben de ökända Kray Twins skänkte till sin mor i julklapp - liksom The Blind Beggar där Ronnie Kray kallblodigt sköt sin rival George Cornell. (Att också William Booth höll sitt första Frälsningsarmé-möte utanför puben är en annan historia.)

Och - när mörkret faller på - vandrar vi på East ends gator där en gång Jack The Ripper satte hela London i skräck. (För den extra intresserade kan vi i mån av tid ordna ett besök till Elisabeth Strides grav - Jack The Rippers svenska offer.)

Vi äter förstås middag på Arthur Conan Doyles (och många flera) stampub Ye olde cheshire cheese.

 

Ca pris 9 500:- (+ ev övernattning på Jumbo Stay)

 

 

Skräddarsy din Englandsresa 

Jag kan hjälpa dig att sy ihop din egen resa, för dig själv, eller för en grupp. Hör av dig så får vi diskutera!